Zaloguj się przy pomocy poniższego formularza lub utworz nowe konto. Ze względu na wykorzystywanie serwisu do publikowania SPAMu, anonimowi użytkownicy do odwołania nie mogą dodawac komentarzy.
Komentarze (35):
2025-04-25 10:15:11 SportowyMaxSpróbujcie wprowadzić do swojej diety nasiona chia- to bogate źródło błonnika, kwasów omega-3 i białka roślinnego. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, nasiona chia wspomagają trawienie, pomagają w regulowaniu poziomu cukru we krwi i wspierają zdrowie serca. Można je dodać do smoothie, jogurtów czy sałatek. Warto pamiętać, że chia dobrze wchłania wodę, więc pamiętajcie o ich odpowiednim nawodnieniu przed spożyciem.
2021-04-29 08:10:50 ekspertNiesamowity wpływ kory sosny na potencję, hemoroidy i naczynia. Koniecznie posłuchaj.
https://www.youtube.com/watch?v=cLXTd7qSIfg
2021-04-15 11:44:10 ekspertUnikaj jak ognia tych 2 typów żywności - z jednym wyjątkiem.
2019-10-29 10:22:01 ZGDlaczego chorujemy? Co robić, by na długie lata zachowac zdrowie i młodość.www.dozdrowia.com.pl
https://www.youtube.com/watch?v=CRIPLvqeeN4
2017-02-04 11:20:21 ZGPijecie kupne wina, oto ciekawy filmik:
"Wino. Czy Wiesz Co Pijesz ?" - film dokumentalny. Lektor PL
https://www.youtube.com/watch?v=xjzBCG3jG8A
Mozna samemu zrobić smaczne, zdrowe, lecznicze wino bez tych wszystkich polepszaczy i konserwantów. Mozna robić wina z owoców, kwiatów, ziół. Smaczne i lecznicze..Mozna je robić nawet teraz. Bez problemu można zrobić szampana, cydr czy ocet jabłkowy. Wystarczy odrobina chęci.
2016-12-13 22:41:44 TomProponuję głód galicyjski.
2016-11-05 19:09:32 ZGZatem trzeba całkowicie zbojkotować produkty takich producentów.
2016-11-05 10:01:58 sieciak"To już pewne - w ramach jednej Unii Europejskiej panują podwójne standardy w zakresie jakości sprzedawanej żywności. Udowodnili to naukowcy z Uniwersytetu w Pradze, którzy przebadali skład chemiczny żywności produkowanej przez tego samego producenta i sprzedawanej w "starych" i "nowych" państwach UE. Okazało się, że artykuły przeznaczone na rynek państw "nowej" Unii mają gorszy skład od produktów sprzedawanych na Zachodzie Europy. Jakby tego było mało - produkty II-kategorii są nam sprzedawane w tej samej (lub wyższej) cenie!
Temat ten poruszyli słowaccy politycy, którzy obecnie przewodniczą Radzie Unii Europejskiej. Bratysława chce podjąć walkę z podwójnymi standardami panującymi w zakresie produkcji żywności na terenie UE. Celem jest stworzenie regulacji na poziomie europejskim, która nakazywałaby producentom żywności stosowanie dokładnie takich samych składników - niezależnie od tego, czy produkt ten jest kierowany na rynek francuski, niemiecki, polski czy słowacki.
Niestety, wiele wskazuje na to, że ta słuszna inicjatywa Słowaków przeciwko "spożywczemu rasizmowi" nie zdobędzie poparcia na forum całej UE. Z nieoficjalnych informacji wynika, że przeciwko zniesieniu podwójnych standardów mają być - a jakby inaczej - największe gospodarki "starej" Unii. Dla nich bowiem przełamanie dwustopniowego systemu jakości i zmuszenie do sprzedawania identycznych jakościowo produktów markowych na terytorium całej UE, najzwyczajniej w świecie się nie kalkuluje. Skoro dziś mogą zarabiać więcej na sprzedaży gorszych produktów w takich krajach jak Polska, to dlaczego mieliby zarabiać mniej...?"
2016-10-26 08:04:44 JKZG Ty ewidentnie zbierasz też grzybki, potocznie zwane "halucynki"
2016-10-25 14:51:15 ZGNa razie Belgowie zablokowali CETA.
Zbierajcie głóg, to wspaniały lek na serce i nie tylko..Można jeść na surowo, można robić doskonale wina i nalewki. Zbierajcie dzika róże i tarninę..Dzika róża ma bardzo dużo wit. C kilkadziesiąt razy więcej od cytryny, tarnina jest dobra na biegunki i problemy żołądkowe..Zbierajcie inne lecznicze rośliny.
2016-10-10 12:37:19 sieciakSejm przyjął uchwałę ws. umowy handlowej z Kanadą (CETA). Posłowie zaakceptowali wpisanie do uchwały zapisu, że Sejm będzie ratyfikował CETA większością 2/3 głosów.
Za uchwałą było 326 posłów. Przeciw 90, wstrzymało się 11.
Odrzucono też poprawkę klubu Kukiz'15, że ratyfikacja musi się odbyć w referendum.
2016-10-10 11:43:27 ZGGMO - Modyfikowane genetycznie rośliny, jedzenie - Hormony wzrostu - Fakty | Film Dokument Lektor PL
https://www.youtube.com/watch?v=6v0_sbWrwZc
Polecam gorąco..
2015-12-07 20:29:18 kerios5O aspartamie słyszałem dawno temu i podobno te badania wykazujące jego nieszkodliwość są fałszowane. Przed aspartamem ostrzegł mnie wujek, który jest lekarzem. Mówił, że ryzyko raka jest znaczne.
2013-05-26 12:20:56 Zbyszek GeburaPrzełomowe badania zachodnich naukowców jasno pokazują szkodliwość GMO !!!
http://www.youtube.com/watch?v=nMiVq5LFSmM
2013-04-06 15:12:42 Zbyszek GeburaPo wejściu do UE, normy dotyczące żywności zostały mocno obniżone. Na rynek weszło mnóstwo konserwantów.
Np. kiełbasa nie ma normy dotyczącej minimalnej ilości mięsa , może wiec go teoretycznie nie zawierać i nie można się do tego faktu przyczepić. Masło musi mieć przynajmniej 82 % tłuszczu mlecznego, ale jest mnóstwo produktów naśladujących masło wyglądem które są w zasadzie margaryną. Prawie wszystkie ryby zawierają w mięsie toksyczne metale, na szczęście zwykle w ilościach dopuszczonych przez UE..Itd, itd..
Co do wymienionych szkodliwych dodatków, należy po prostu ich unikać w żywności - nosić z sobą lupę i dokładnie oglądać etykiety. Lupe bo napisy są często (celowa robota) mikroskopijne.
2013-04-06 14:17:12 spokZ dostępnych informacji wynika, że w naszym kraju kontrolą żywności zajmują się obecnie m.in. sanepid, inspekcja ochrony środowiska, inspekcja jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, inspekcja ochrony roślin i nasiennictwa oraz inspekcja weterynaryjna.
W związku z powyższym, zasadny wydaje się i całkowicie popieram, wniosek Głównego Lekarza Weterynarii który apeluje o utworzenie jednej agencji kontroli żywności o szerokich kompetencjach, inspekcja od pola do stołu. To przynajmniej załatwiłoby sprawę fałszerstw żywności ale co zrobić z dodatkami do żywności które w świetle prawa mogą być stosowane ale o których doskonale wiemy, że w dłuższym okresie spożywania mogą być niebezpieczne dla zdrowia?
Komentarze (35):
https://www.youtube.com/watch?v=cLXTd7qSIfg
https://www.youtube.com/watch?v=6cflKaxqveY
https://stopnop.com.pl/gatti-montanari/
https://szczepienie.info/category/badania-kliniczne/?fbclid=IwAR2DYQ6qjGzOVrlHGBidRLjGmocwVIAihE9zLxfjOHDEZ4c1tw5p7v6cCuY
https://www.youtube.com/watch?v=gly40THYpX4
https://www.youtube.com/watch?v=qO6EJ7D4aCE
https://www.youtube.com/watch?v=CRIPLvqeeN4
"Wino. Czy Wiesz Co Pijesz ?" - film dokumentalny. Lektor PL
https://www.youtube.com/watch?v=xjzBCG3jG8A
Mozna samemu zrobić smaczne, zdrowe, lecznicze wino bez tych wszystkich polepszaczy i konserwantów. Mozna robić wina z owoców, kwiatów, ziół. Smaczne i lecznicze..Mozna je robić nawet teraz. Bez problemu można zrobić szampana, cydr czy ocet jabłkowy. Wystarczy odrobina chęci.
Temat ten poruszyli słowaccy politycy, którzy obecnie przewodniczą Radzie Unii Europejskiej. Bratysława chce podjąć walkę z podwójnymi standardami panującymi w zakresie produkcji żywności na terenie UE. Celem jest stworzenie regulacji na poziomie europejskim, która nakazywałaby producentom żywności stosowanie dokładnie takich samych składników - niezależnie od tego, czy produkt ten jest kierowany na rynek francuski, niemiecki, polski czy słowacki.
Niestety, wiele wskazuje na to, że ta słuszna inicjatywa Słowaków przeciwko "spożywczemu rasizmowi" nie zdobędzie poparcia na forum całej UE. Z nieoficjalnych informacji wynika, że przeciwko zniesieniu podwójnych standardów mają być - a jakby inaczej - największe gospodarki "starej" Unii. Dla nich bowiem przełamanie dwustopniowego systemu jakości i zmuszenie do sprzedawania identycznych jakościowo produktów markowych na terytorium całej UE, najzwyczajniej w świecie się nie kalkuluje. Skoro dziś mogą zarabiać więcej na sprzedaży gorszych produktów w takich krajach jak Polska, to dlaczego mieliby zarabiać mniej...?"
http://niewygodne.info.pl/artykul7/03398-Spozywczy-rasizm-w-UE.htm
Nie mierz wszystkich swoją miarą.
Zbierajcie głóg, to wspaniały lek na serce i nie tylko..Można jeść na surowo, można robić doskonale wina i nalewki. Zbierajcie dzika róże i tarninę..Dzika róża ma bardzo dużo wit. C kilkadziesiąt razy więcej od cytryny, tarnina jest dobra na biegunki i problemy żołądkowe..Zbierajcie inne lecznicze rośliny.
Za uchwałą było 326 posłów. Przeciw 90, wstrzymało się 11.
Odrzucono też poprawkę klubu Kukiz'15, że ratyfikacja musi się odbyć w referendum.
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/982112,sejm-za-uchwala-ws-ceta.html
https://www.youtube.com/watch?v=6v0_sbWrwZc
Polecam gorąco..
https://www.youtube.com/watch?v=hg66VGHcZTU
Produkty zawierające aspartam
https://www.youtube.com/watch?v=mZxz_vkQ4IU
https://www.youtube.com/watch?v=2b0G11eLeGo
http://www.youtube.com/watch?v=nMiVq5LFSmM
Np. kiełbasa nie ma normy dotyczącej minimalnej ilości mięsa , może wiec go teoretycznie nie zawierać i nie można się do tego faktu przyczepić. Masło musi mieć przynajmniej 82 % tłuszczu mlecznego, ale jest mnóstwo produktów naśladujących masło wyglądem które są w zasadzie margaryną. Prawie wszystkie ryby zawierają w mięsie toksyczne metale, na szczęście zwykle w ilościach dopuszczonych przez UE..Itd, itd..
Co do wymienionych szkodliwych dodatków, należy po prostu ich unikać w żywności - nosić z sobą lupę i dokładnie oglądać etykiety. Lupe bo napisy są często (celowa robota) mikroskopijne.
W związku z powyższym, zasadny wydaje się i całkowicie popieram, wniosek Głównego Lekarza Weterynarii który apeluje o utworzenie jednej agencji kontroli żywności o szerokich kompetencjach, inspekcja od pola do stołu. To przynajmniej załatwiłoby sprawę fałszerstw żywności ale co zrobić z dodatkami do żywności które w świetle prawa mogą być stosowane ale o których doskonale wiemy, że w dłuższym okresie spożywania mogą być niebezpieczne dla zdrowia?