BOBROWNIKI.TV na Facebooku
hiszpański kraków, hiszpański katowice, hiszpański online

26 Września 2018OŚWIADCZENIE Agnieszki Pilarek-Słabikowskiej

Szanowni Państwo,
poruszona powagą wpisów użytkownika o nick-u "Tarnowskie Góry" chciałabym zauważyć, że Pan Starosta Józef Burdziak przestał pełnić swoją funkcję w kwietniu 2016 roku - został odwołany decyzją Rady Powiatu Tarnogórskiego.
Pani Izabela Paprotna pełni funkcję prezesa zarządu Wielospecjalistycznego Szpitala Powiatowego S.A. od sierpnia 2015 roku. Szpital, co wymaga zaakcentowania, zanotował zysk w roku obrotowym tak  2016 (około 815.000,00 zł) jak i w roku 2017 (około 375.000,00 zł) - i to pomimo realizowania wielu kosztownych inwestycji.
Wszystkie powyższe, a przytoczone przeze mnie informacje, dostępne są do uzyskania w oficjalnych publikatorach rządowych jak i samorządowych tj.:
- biuletyn informacji publicznej Powiatu Tarnogórskiego;
 - https://ekrs.ms.gov.pl/home - strona prowadzona przez Ministerstwo Sprawiedliwości (w rubryce przeglądarka dokumentów finansowych wystarczy wpisać numer KRS szpitala tj. 0000349762 i przejrzeć choć najkrótszy dokument jakim jest rachunek zysków i strat). Jednocześnie każdy podmiot uprawniony jest do pobrania odpisu aktualnego KRS (ze wskazanej strony internetowej) potwierdzający dalsze pełnienie funkcji prezesa zarządu przez Panią Paprotną.
Tak więc wnioski pozostawiam Państwu odnośnie prezentowanego poziomu wypowiedzi przez niektórych forumowiczów, którzy dla realizacji sobie tylko wiadomego celu z premedytacją rozpowszechniają nieprawdziwe informacje uznając, iż walka wyborcza pozwala szkalować dobre imię tak instytucji (czyli samego szpitala) jak i osób tworzących zespół pracujący na sukces wskazanej jednostki z Panią Izabelą Paprotną na czele.
z poważaniem
Agnieszka Pilarek-Słabikowska

•  /
Pogoda Bobrowniki z serwisu

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nadchodzących wydarzeniach oraz inne wiadomości na temat regionu, zapisz się do poniższego newslettera.
Nie wypełniaj tego pola:

Szybki kontakt

Napisz do nas na adres:

info@bobrowniki.tv

skorzystaj z formularza
Realizacja: Agencja Interaktywna Projektomania Copyright © 2013 by Bobrowniki.tv. Wszelkie prawa zastrzeżone.