BOBROWNIKI.TV na Facebooku
hiszpański kraków, hiszpański katowice, hiszpański online

Przepisy kulinarne

Przypominamy, że wypowiedzi użytkowników forum nie są cenzurowane przez Redakcję. Blokowane są tylko te komentarze, które zawierają wulgaryzmy oraz w sposób widoczny i jednoznaczny naruszają przepisy prawa. Każda osoba, która stwierdzi że któraś z wypowiedzi narusza jej dobra osobiste, może i powinna zgłosić ten fakt administratorowi portalu poprzez formularz "Kontakt", z podaniem szczegółów co i dlaczego powino zostać zablokowane i wtedy taki komentarz zostanie przez Redakcję usunięty.
Redakcja Bobrowniki.TV

NIE WYPEŁNIAJ TEGO POLA (zabezpieczenie przed botami) NIE WYPEŁNIAJ TEGO POLA (zabezpieczenie przed botami) Twój nick:     Przeczytałem i zgadzam się z postanowieniami regulaminu      Zarejestruj się, aby zarezerwować swój nick.

Komentarze (41):

  • 2019-02-05 16:34:26  ZGTak, tylko kapusta musi być kiszona a nie zakwaszana. To duża różnica.

    Zamiast Coli albo Pepsi pijcie herbatki ziołowe.
  • 2019-02-05 14:38:51   Kochani jedzmy kiszonki, ogórki i kapustę oraz wodę z pod nich, samo zdrowie!
  • 2019-02-05 09:01:40   Imbir dla tych co nie znoszą zapachu czosnku a chcą się ratować przed przeziębieniem.
  • 2019-02-05 08:20:41  ZGImbir jest dobry, zamiast słodyczy- kandyzowany.
  • 2019-02-05 06:36:05   Czarnuszkę używam zamiennie z pieprzem.
  • 2019-02-04 22:20:43  ZGMam czarnuszke.
  • 2019-02-04 19:44:05   Stawiam na czarnuszkę.
  • 2019-02-04 18:51:16  ZGPolecam poczytać o wspaniałych właściwosciach nagietka. Warto go mieć w swojej kuchni, zresztą takich wspaniałych roślin jest więcej.

    Materiałów w internecie znajdziecie co niemiara.
  • 2018-11-14 15:52:01   tak też możnaSalam alejkum
  • 2018-11-14 15:50:51   szalom alejchem
  • 2018-11-14 14:02:20  reclaimplacepochwalony wszystkim
  • 2016-03-10 19:39:49  Pychota - polecamhttp://ugotuj.to/ugotuj/159887353/ryba+po+grecku/p/
    to jest lepsze :)
  • 2016-03-02 18:53:14  Pychota - polecamhttp://gotujmy.pl/przepisy-leszcz.html
  • 2015-09-25 11:47:37  CykolJa polecam stronkę, na której jest sporo przepisów: http://www.forum.obud.pl/viewtopic.php?f=61&t=2413
  • 2015-08-21 21:01:28  ZGWszędzie pełno owoców, robicie jakieś przetwory, wina czy nalewki? Macie sprawdzone przepisy?
  • 2015-08-08 07:44:13  smacznegoZiemniaki pokrojone w duże talarki (ja wcześniej ziemniaki gotuję w całości około 10min), boczek i kiełbaskę lekko przesmażyć, dodać zeszkloną cebulkę, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,zioła prowansalskie lub inne przyprawy wedle własnych upodobań.
    Liść kapusty na spód garnka, ziemniaki, boczek, kiełbaskę układać warstwami, przykryć liściem kapusty.
  • 2015-08-08 05:38:21  miraPilnie potrzebuje przepis jak dobrze przygotować "pieczonki" garnek jest a co dalej nie wiem ? Zna ktoś jak to przygotowac ?
  • 2015-05-11 11:16:42  Zbyszek GęburaZrób sałatkę z kapusty pekińskiej, zetrzyj ja na grubej tarce, dodaj pokrojone w kostkę jabłko, kukurydze konserwowana i co tam chcesz, do tego może być odrobina majonezu.

    Z reszty kapusty pekińskiej możesz zrobić kotlety mielone po starciu i pomieszaniu z mielonym mięsem (łopatka), doprawiasz curry itp..Panierka i na patelnie.
  • 2015-05-11 10:30:53  apetytProszę o przepis na sałatkę, ale o nowość na imprezę..
  • 2015-03-12 22:00:00  BasiaKobitki potrzebuję upiec ciasto o nazwie rafaello, degustowałam ostatnio i jestem zauroczona, potrzebuje sprawdzonego przepisu ponieważ te z gazet same wiecie jak to jest.
  • 2013-06-12 10:45:38  smacznegoMajonez jest dodatkiem ,który powoduje że ta babka jest dłużej wilgotna. Jest bardzo dobra niema smaku majonezu ale ma inny smak niż babka mateczki. Proszę spróbować. Smakuje i starszym i dzieciom.
  • 2013-06-11 17:35:10  aniawitam,jestem ciekawa przepisu babka majonezowa,lecz nie ukrywam zaskakuje mnie ten majonez w babce:) chciałam zapytać czy wyczuwalny jest ten majonez w tej potrawie?
  • 2013-06-05 17:20:49  smacznegoBabka majonezowa. 5 jajek ,1 szkl. cukru, 1 szkl. maki tortowej, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 3 łyżki proszku do pieczenia, krople olejku migdałowego, Wszystkie składniki ucieramy na koniec dodajemy majonez winiary 250 ml .piec około 45 minut. Smacznego.
  • 2013-05-31 01:20:54  Agnieszkaprzepis na smaczną rybkę:)
    ryba:) mrożona lub świeża,umyta,skropiona odrobiną cytryny,posypana przyprawą do ryb lub posolona,posypana odrobiną pieprzu czasem maggi,najlepiej jeśli leży w tych przyprawach kilka h przed smażeniem:)
  • 2013-05-28 16:37:26  rodzicCzy może ktoś z czytelników tego forum wie jak od podstaw postępujemy z rybą może ktoś ma przepis na pysznego dorsza. Czym dorsza nacieramy lub posypujemy .
  • 2013-05-21 07:30:47  smacznegoSałatka- puszka kukurydzy, 20 dag sera żółtego ,puszka ananasów ,2-3 ząbku czosnku ,3-4 jajka ugotowane na twardo ,majonez ,sól ,pieprz do smaku.
  • 2013-04-09 22:45:28  AgnieszkaPRZEPIS NA KURCZAKA W PRZYPRAWACH
    -1 podwójna pierś z kurczaka
    -przyprawy<vegeta,papryka słodka,czosnek granulowany,przyprawa do kurczaka>wg uznania
    -papier do pieczenia
    -2 łyżki oleju
    Pierś z kurczaka rozdzielić na dwie,lekko rozbić.Olej rozetrzeć z niewielka ilością różnych przypraw.Tak przygotowaną przyprawą natrzeć piersi kurczaka.z papieru wyciąć "kieszonki" wsadzić piersi i tak smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu około 10min z obu stron.Tak przygotowane piersi podaje z frytkami.POLECAM!!! smacznego:)
  • 2013-04-06 22:35:08  AgnieszkaTAK ZWYCZAJNIE FRYTKI
    -ziemniaki
    -tłuszcz do smażenia<olej>
    -przyprawa do frytek lub sól wg uznania

    ziemniaki tradycyjnie obieramy,płuczemy i kroimy w słupki,zalewamy wodą i gotujemy przez chwilkę<dosłownie>,odsączamy i smażymy w głębokim oleju na rumiano,odsączamy<na ręczniku papierowym>przyprawiamy.Frytki przygotowane w taki sposób są dużo lepsze niż smażone bezpośrednio na oleju,wchłaniają mniej tłuszczu,POLECAM!!
  • 2013-04-06 10:59:36  Zbyszek GeburaDo grunwald 1410

    Tak tez go odebrałem..Nie wykluczam jednak możliwości, ze grupa osób w ten sposób tanim kosztem wchodzi w posiadanie wartościowych trunków, chociażby do celów leczniczych.
  • 2013-04-06 10:15:56  JolaWitam.
    Podam Wam przepis na pyszną sałatkę z rzodkiewek.
    4 pęczki rzodkiewek
    2 pęczki szczypiorku
    4 jajka ugotowane na twardo
    6 szt ogórków konserwowych może być więcej
    puszka kukurydzy
    słoik selera konserwowego
    majonez najlepirj Winiary, sól, pieprz.
    Rzodkiewkę ścieramy na tarce średenie oczka solimy i zostawiamy na 15 min. po czym odciskamy sok . Dodajemy resztę składników i przyprawiamy do smaku pieprzem. Sałatka może być pdawana z pieczonym udkiem, filetem z kurczaka lub jako przekąska. Ja często podaję ją na nidzielny obiad. smacznego.
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
  •  /
Pogoda Bobrowniki z serwisu

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nadchodzących wydarzeniach oraz inne wiadomości na temat regionu, zapisz się do poniższego newslettera.
Nie wypełniaj tego pola:

Szybki kontakt

Napisz do nas na adres:

info@bobrowniki.tv

lub 

skorzystaj z formularza
Realizacja: Agencja Interaktywna Projektomania Copyright © 2013 by Bobrowniki.tv. Wszelkie prawa zastrzeżone.